Икономичен сладкиш с ябълки

Икономичен сладкиш с ябълки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
211
842
1k
374
1
Икономичен сладкиш с ябълки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 8
08/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
"С продукти под ръка се получавали чудни десерти, точно като този ябълков сладкиш тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бележка: Използваната от мен ч.ч. е с вместимост 100 мл (1/2 в.ч.), а в.ч. е с вместимост 200 мл.

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем за около 8 - 10 дни с миксер или 5 минути с кухненски робот.

Разтопете маслото (или маргарина) на водна баня и изсипете при яйчената смес, както и прясното мляко.

Изсипете съдържанията на ваниловата захар и бакпулвера и бъркайте с бъркалка, шпатула или дървена лъжица.

Това се отнася и при разбъркването на брашното - в никакъв случай не използвайте миксер.

Изсипете сместа за ябълковия сладкиш във форма за печене с диаметър 20 см.

Изпечете икономичния сладкиш на предварително загрята фурна на 170 градуса с включена вентилация до готовност (около 30 минути).

След като икономичния сладкиш с ябълки се охлади, по желание го поръсете обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: