Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва за Цветница

Печена пъстърва за Цветница

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Печена пъстърва за Цветница
Снимка: Потребител#240543
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Препоръчваме ви да добавите много лимонче на тази печена пъстърва за още по-страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • риба - 3 бр. пъстърва
  • моркови - 1/2 кг
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 1/2 гл. /на прах 1/2 ч.л.
  • подправка за риба - или мащерка
  • копър - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястията с риба са типични за трапезата на Цветница. А в случая имаме рецепта за печена пъстърва.

Рибата, изчистена се измива. Намазва се отвътре и отвън с олио и подправката за риба. Поръсва се със сол. Оставя се настрани. Морковите се измиват, остъргват и нарязват на ленти. Може да се ползват широките прорези на рендето. В дълбока купа се подправят с копъра, чесъна и малко сол.

В голяма намазнена тава се подреждат рибите и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна. Изважда се тавата и се подреждат подправените моркови на празните места в нея. Пече се още 10 минути и се изважда, за да се разбъркат морковите, така че да се овалят в мазнината. Пече се всичко още 20 минути.

Полезна печена пъстърва за Цветнца. Ще ви остане време и за питка за Цветница. Добър апетит! Сервирайте с млян черен пипер и лимонче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: