Празнична торта за Цветница

Празнична торта за Цветница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Посрещнете Цветница с тази чудна празнична торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 големи + 3 малки
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 350 г
  • олио - 50 мл
  • брашно рожков - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет /10 г/
  • крем
  • прясно мляко - 600 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 1 пакет 60 г
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • масло - 50 г
  • течна сметана - 200 мл
  • втори крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем без варене - 1 пакет ягодов (80 г)
  • крема сирене - 30 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • ягоди
  • киви
  • желатин - 1 ч.л. /в 30 мл студена вода/
  • кокосови стърготини - за украса
  • бадеми - 1 шепа натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавете прясно мляко, олио, какао, пресято брашно от рожков за шоколадов вкус, ванилия и бяло брашно с бакпулвера. Разбърква се кексова смес и печем във форма с падащ ринг 26 см.

Пече се в загрята фурна 180 С до суха клечка около 35-40 минути. Извадете, охладете и срежете на 3 блата. Сиропа приготвих от 150 мл вода и захар на вкус. Приготвя се първия крем Шантили.

Разбива се в 200 мл студено прясно мляко, пакет царевично нишесте, жълтъци, а останалото мляко в съд се загрява със захарта. На ниска степен, при мен на 4, сипвате царевичната смес и бъркате на гладко кремче.

Свалете и добавете масло да се разтопи от топлината, прехвърля се в купа и покривате с фолио. Разбива се течна сметана при мен Хопла и смесвате с охладения крем. Разбърква се и готово.

Второто кремче на д-р Йоткер за празничната торта не се вари, само се бърка с миксер, докато сгъсти. Добавя се заквасена сметана, пудра захар и крема сирене.

Сложете първи блат, сиропира се с четка, отгоре сипете част от крем Шантили, поръсете с парченца черен шоколад и втори блат, сироп, крем, шоколад и завършете с трети блат, сироп и крем.

Оставете сметановата торта в хладилника за 1 нощ. Свалете ринга, декорира се с пош на розички, сложете резени ягоди и киви, поръсете с кокос по края.

Разбърква се желатинът със студена вода, оставя се да стегне, после за 15 секунди в микровълнова се разтопява. Намажете плодовете с четка да се запазят свежи.

Охладете празничната торта за Цветница за 1 нощ и сте готови да почерпите приятелите си с чаша кафе!

СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: