Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавете прясно мляко, олио, какао, пресято брашно от рожков за шоколадов вкус, ванилия и бяло брашно с бакпулвера. Разбърква се кексова смес и печем във форма с падащ ринг 26 см.
Пече се в загрята фурна 180 С до суха клечка около 35-40 минути. Извадете, охладете и срежете на 3 блата. Сиропа приготвих от 150 мл вода и захар на вкус. Приготвя се първия крем Шантили.
Разбива се в 200 мл студено прясно мляко, пакет царевично нишесте, жълтъци, а останалото мляко в съд се загрява със захарта. На ниска степен, при мен на 4, сипвате царевичната смес и бъркате на гладко кремче.
Свалете и добавете масло да се разтопи от топлината, прехвърля се в купа и покривате с фолио. Разбива се течна сметана при мен Хопла и смесвате с охладения крем. Разбърква се и готово.
Второто кремче на д-р Йоткер за празничната торта не се вари, само се бърка с миксер, докато сгъсти. Добавя се заквасена сметана, пудра захар и крема сирене.
Сложете първи блат, сиропира се с четка, отгоре сипете част от крем Шантили, поръсете с парченца черен шоколад и втори блат, сироп, крем, шоколад и завършете с трети блат, сироп и крем.
Оставете сметановата торта в хладилника за 1 нощ. Свалете ринга, декорира се с пош на розички, сложете резени ягоди и киви, поръсете с кокос по края.
Разбърква се желатинът със студена вода, оставя се да стегне, после за 15 секунди в микровълнова се разтопява. Намажете плодовете с четка да се запазят свежи.
Охладете празничната торта за Цветница за 1 нощ и сте готови да почерпите приятелите си с чаша кафе!
СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!