Начин на приготвяне
В тенджера на ниска температура се загряват млякото, маслото и натрошеният шоколад, докато последният се разтопи. Сваля се от котлона и се оставя за 10 мин.
В купа се разбиват яйцата и ванилията. При непрекъснато бъркане се прибавя шоколадът, докато се получи гладка смес. Смесват се брашното, захарта, содата и солта. Прибавят се на порции към шоколадовата смес, докато се получи гладко тесто.
Тестото се прехвърля в голяма правоъгълна тава покрита с хартия за печене (леко намазнена). Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 мин. Блатът се изважда от тавата и се оставя да се охлади напълно, след което се разрязва на 3 равни части.
За крема на шоколадовата торта в малка тенджерка се разтопяват маслото и натрошения шоколад. Разбъркват се с пудрата захар и сметаната до гладка смес (може да използвате миксер).
За приготвянето на шоколадовия ганаш най-напред загряваме натрошения шоколад и сметаната (при непрекъснато разбъркване) до пълното разтопяване на шоколада. Оставя се да изстине толкова, че да може да се маже.
Поставя се първият блат върху подходяща чиния. Намазва се с 1/2 от крема. Слага се вторият блат и се намазва с останалата половина. Слага се третият блат и се намазва с ганаша отгоре.
Оставете готовата шоколадова торта в хладилник за 1 час.
Сервирайте торта Шоколадов трюфел с гордост и хапвайте с наслада!