Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Вкусна торта Шоколадов трюфел

Вкусна торта Шоколадов трюфел

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Вкусна торта Шоколадов трюфел
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Торта Шоколадов трюфел - за цялото семейство, че и за гости"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 и 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. меко
  • натурален шоколад - 110 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 2 и 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • краве масло - 3 с.л.
  • натурален шоколад - 70 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.
  • За ганаша
  • натурален шоколад - 100 г.
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на ниска температура се загряват млякото, маслото и натрошеният шоколад, докато последният се разтопи. Сваля се от котлона и се оставя за 10 мин.

В купа се разбиват яйцата и ванилията. При непрекъснато бъркане се прибавя шоколадът, докато се получи гладка смес. Смесват се брашното, захарта, содата и солта. Прибавят се на порции към шоколадовата смес, докато се получи гладко тесто.

Тестото се прехвърля в голяма правоъгълна тава покрита с хартия за печене (леко намазнена). Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 мин. Блатът се изважда от тавата и се оставя да се охлади напълно, след което се разрязва на 3 равни части.

За крема на шоколадовата торта в малка тенджерка се разтопяват маслото и натрошения шоколад. Разбъркват се с пудрата захар и сметаната до гладка смес (може да използвате миксер).

За приготвянето на шоколадовия ганаш най-напред загряваме натрошения шоколад и сметаната (при непрекъснато разбъркване) до пълното разтопяване на шоколада. Оставя се да изстине толкова, че да може да се маже.

Поставя се първият блат върху подходяща чиния. Намазва се с 1/2 от крема. Слага се вторият блат и се намазва с останалата половина. Слага се третият блат и се намазва с ганаша отгоре.

Оставете готовата шоколадова торта в хладилник за 1 час.

Сервирайте торта Шоколадов трюфел с гордост и хапвайте с наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: