Начин на приготвяне
Брашното, захарта, солта и олиото се смесват.
Маята се разтваря с малко топла вода и се изсипва в купата. Разбърква се до хомогенност и се оставя да си почива 10 минути, след което на по-високи обороти на миксера се разбърква за още 2 минути, докато се получи меко и еластично тесто.
Оформяне:
Единият начин е да разделите тестото на приблизително еднакви по големина части, да ги разточите на правоъгълник с размери (30х9) и да ги разрежете по диагонал, така че да се образуват триъгълници.
Триъгълниците се увиват на кифлички, като се започва от широката част към тясната.
Другият вариант е да разточите цялото тесто на тънка кора и да го разрежете на 32 триъгълника. Увиването на италианските кифлички е по същия начин.
Изпечете италианските кифлички Корнети на 200 градуса за около 20 минути и поднесете със сладко или солени.