Начин на приготвяне
Маята се смесва с една супена лъжица захар, добавят се 250 милилитра топла вода и сместа се оставя за 10 минути на топло. Брашното се пресява и се слага за 2 минути във фурната на 150 градуса.
Вади се и се смесва с останалата захар. Добавя се разтворената мая и се замесва тесто. Меси се 10 минути. Слага се в купа, намазана с 1 супена лъжица олио и се оставя на топло за час и половина.
Листенцата на розмарина се откъсват и се нарязват на ситно, след което се счукват в хаванче. Олиото се загрява на слаб огън заедно с розмарина, без да кипва. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
Тестото се измесва още веднъж, добавят се 4 супени лъжици розмариново олио и стафидите. Меси се отново. Разделя се на десет части и всяка се прави на топка. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и леко се притискат.
С остър нож се прави разрез във вид на кръст. Покриват се и се оставят за 30 минути на топло. Мажат се с останалото розмариново олио и се пекат 30 минути на 180 градуса.