Начин на приготвяне
В купа сложете млякото, 1 ч.л. от захарта, сухата мая и 1 с.л. от брашното.
Разбъркайте много добре и оставете за 30 минути на топло място.
След това добавете разбърканото яйце, останалата захар, меда и портокаловата кора.
Разбъркайте и сипете на части брашното със солта.
Тестото ще бъде лепкаво, но се опитайте да не добавяте много брашно.
Прехвърлете тестото върху набрашнен плот и месете, докато стане на топка.
Добавете краве маслото и омесете меко и еластично тесто.
Поставете го в чиста купа и го покрийте. Оставете на топло за около 2 часа.
Разделете втасалото тесто на 5 парчета (по около 65 г).
Оформете топки с елипсовидна форма, подредете ги в тава за печене, покрийте ги с фолио и ги оставете да втасат за 30 минути.
Намажете топките с разбития белтък и печете в загрята на 180 °C фурна около 15 минути.
Извадете кифличките от фурната и охладете върху решетка.
Направете прорез по дължина върху всяка пухкава кифличка.
Разбийте сметаната с пудра захар и прехвърлете крема в пош.
Напълнете кифличките и заравнете с нож или шпатула.
При сервиране поръсете пухкави и ароматни Маритоци с пудра захар.
В Италия Маритоци обикновено се сервират с кафе по време на закуска или с чаша чай следобед.
Коментари