Начин на приготвяне
Пилето се почиства и измива много добре. Сварява се в подсолена вода. След като изстине, се обезкостява и месото се нарязва на ситно.
Приготвя се сос Бешамел, като в тенджера с незалепващо покритие се слага маслото и брашното. С продължително бъркане се запържва. Внимава се брашното да не се причерви.
След запържването, постепенно се прибавя бульонът при продължително бъркане до получаване на гъст сос с хомогенна смес.
Посолява се със сол и черен пипер на вкус. Сваля се от огъня. Прибавя се пилешкото месо и се оставя на хладно да изстине. Месото трябва да е изсушено, не извадено току-що от бульона, тъй като ще разреди соса.
От готовата смес се правят вкусни крокети във вид на пръчици. Потапят се всички пилешки крокети се в разбитите на пяна яйца, овалват се в галета и се пържат в сгорещено олио до зачервяване.
Сервираме пилешки крокети с Бешамел се с пържени на тиган картофи или салата.