Начин на приготвяне
Месото, беконът и топеното сирене се нарязват на кубчета. Слагат се в блендер, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбиват до хомогенна смес.
Сместа се разпределя върху стреч фолио, отгоре се покрива с друг пласт фолио и леко се разточва с точилка. Прибира се в хладилник да стегне.
Яйцата се разбиват. Крокетите се изрязват с чаша или друга форма и се оформят със заоблени краища, овалват се първо в брашно, след това се топват в яйчената смес и накрая в галета.
Нареждат се в тавичка с постлана намаслена хартия за печене. Поливат се отгоре с тънка струйка олио.
Пекат се в предварително нагорещена на 200 - 220°C фурна на средна решетка и включен вентилатор около 20 минути или докато придобият хубав златист цвят.
Ако предпочитате пържени, а не печени, то тогава ги изпържете в тиган или фритюрник с достатъчно количество добре загрято олио - то трябва да ги покрива. След като са готови, ги изцедете върху домакинска хартия.
За соса чесънът се пресова и се смесва с киселото мляко, майонезата и копъра. Овкусява се със сол и щипка черен пипер и се разбърква.
Крокетите се сервират поднесени със соса.
Панираните пилешки крокети са готови.