Начин на приготвяне
В купа с тел се разбива яйцето със захарта. Прибавя се кисело мляко, разтопена мас, ванилия, джинджифил на прах и бакпулвера.
Разбърква се добре, прибавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто - да минава през шприц.
За плънката смесваме натрошена тахан халва и смени бадеми.
На втората снимка снимах и малката си формичка, ако имате по голяма, може да я ползвате, но тогава ще ви трябва повече плънка. С малката е мъка, но си заслужава.
Късам малко топче тесто с набрашнени ръце, шприцовам като гъсеничка около 8-10 см дъги и навивам на охлювче.
Сладките с халва нареждаме в тава, а после с палец се притиска в средата да се оформи като гнездо.
Поставя се в гнездото малко плънка от тахан халва и бадеми, леко притискам да прилепне.
Печем вкусните великденски сладки в загрята фурна 180°C до бледо розово, около 12-15 минути.
Изваждаме вкусните сладки с халва и бадеми, опитваме на вкус, нареждам охладени в кутия дано да оцелеят!
Бон Апети!
Рецептата е авторска :)))