Начин на приготвяне
Приготвяме тестото за хамбургерите, като слагаме млякото и водата, смесени с масло, олио и щипка сол, да заврат.
Добавяме 2 ванилии и сипваме 1 и 1/2 ч.ч. брашно. Бъркаме енергично с дървена бъркала. Тестото е готово, когато се оформи на топка. Оставяме да се охлади.
Към изстиналото тесто прибавяме едно по едно 4 яйца, докато се усвоят от тестото. Сипваме в пош или полиетиленов плик и шприцоваме кръгли форми върху хартия за печене, поръсена с брашно.
Изпичаме в загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. Крема за хамбургерите приготвяме, като слагаме прясното мляко да заври заедно с 5 с.л. течен шоколад.
Когато шоколадът се стопи, дръпваме и охлаждаме полученото шоколадово мляко. Когато вече стане студено млякото, разбиваме със сметаната на пухкав крем.
Изпечените хамбургери срязваме внимателно и пълним с приготвения крем и плодове-кубчета ананас и портокал. Украсяваме с разтопен шоколад и декорираме със захарни фигурки.