Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с тиквички и пшеница

Пълнени домати с тиквички и пшеница

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пълнени домати с тиквички и пшеница2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр. големи
  • лук - 1 връзка пресен или 1 глава
  • тиквички - 1 бр. смалка
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • джоджен - 2 с.л. пресен
  • зехтин - 1 с.л.
  • пшеница - 50 г грухана
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - настърган, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете груханата пшеница във вряла вода за 10 минути. Отрежете капачета на доматите и внимателно ги издълбайте с малка лъжичка. Сложете половината от издълбаната пулпа да се отцежда (остатъка приберете в хладилник за друго ястие).

Отцедената доматена пулпа нарежете на малки кубчета. Смесете със ситно нарязаната тиквичка, пресования чесън, наситнените зелени подправки и зехтина и объркайте добре. Добавете отцедената пшеница и с така получената смес напълнете издълбаните домати.

Подредете доматите в подходящ съд и запечете за 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Накрая поръсете по желание с малко кашкавал и отново върнете за няколко минути във фурната.

Поднесете ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: