Пирожки с шоколад

Пирожки с шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 с.л. равна
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
  • мая - 1 пакет суха или 20 грот кубче
  • брашно - 550 - 600 г
  • олио - за пържене
  • течен шоколад - по 1 к.л. на пирожка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се разбърква маята със захарта и 3 с.л. брашно. Оставя се бухне.

Сипваме брашно в тавичка и оформяме голямо кладенче.

Добавя се едно яйце, кисело мляко, сол, олио и шупналата мая. Разбърква се на топка тесто, после се меси, докато спре да лепне.

Покрива се със стреч фолио и оставяме за 20-30 минути да почине тестото, без да слагам във фурната.

От половината тесто точа кора, с ринг или чаша се изрязват кръгчета с 8 или 9 см.

С пръсти леко се притиска отгоре, да увеличи диаметъра си с още 1 см.

Поставя се лъжичка течен шоколад в средата. С долната част се покрива шоколада с пръсти се притиска, а после правим от двете страни тънко ръбче и навиваме на пирожка.

Когато оформим всички пирожки, загряваме олио в любимото тиганче, намалява се на 5 степен и пържим от двете страни до златисто.

Изваждаме върху хартия за печене да попие мазнината.

Останалото може да приготвите със солена плънка, аз така направих.

Много вкусни се получиха тези пирожки с шоколад, чудесни за уютна закуска.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: