Конфитюр от сливи

VessiVessiНовак
01/09/2013
"Предупреждаваме ви - приготвили сме си много филийки, затова направете двойна доза ароматен конфитюр от сливи "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 254
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни са 4 бурканчета от 450 мл. За да приготвите конфитюр, трябва да сте уверени, че съдовете, с които работите, са абсолютно чисти. За целта най-добре е да изварите бурканите, капачките, черпак или фуния за пълнене и решетъчната лъжица за отпенване на сладкото.

Изсипете захарта в плитка тавичка и я затоплете за около 20 минути в предварително загрята слаба фурна. Докато захарта се разтопява изсипете почистените и обезкостени сливи в дълбока тенджера, добавете 300 мл вода и задушавайте на слаб огън до омекване на плодовете.

Към омекналите плодове добавете и разтопената захар и енергично разбърквайте. Варете на умерен огън, докато конфитюрът се сгъсти. Изключете котлона и оставете сместа поне 10 минути да се охлади и едва след това отпенете с решетъчна лъжица.

Готовия конфитюр се сипва в сухи, предварително загряти буркани.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар