Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от сливи

Конфитюр от сливи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Конфитюр от сливи2 / 2
01/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Предупреждаваме ви - приготвили сме си много филийки, затова направете двойна доза ароматен конфитюр от сливи"

Необходими Продукти

  • сливи - 900 г
  • захар - 900 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни са 4 бурканчета от 450 мл. За да приготвите конфитюр, трябва да сте уверени, че съдовете, с които работите, са абсолютно чисти. За целта най-добре е да изварите бурканите, капачките, черпак или фуния за пълнене и решетъчната лъжица за отпенване на сладкото.

Изсипете захарта в плитка тавичка и я затоплете за около 20 минути в предварително загрята слаба фурна. Докато захарта се разтопява изсипете почистените и обезкостени сливи в дълбока тенджера, добавете 300 мл вода и задушавайте на слаб огън до омекване на плодовете.

Към омекналите плодове добавете и разтопената захар и енергично разбърквайте. Варете на умерен огън, докато конфитюрът се сгъсти. Изключете котлона и оставете сместа поне 10 минути да се охлади и едва след това отпенете с решетъчна лъжица.

Готовия конфитюр се сипва в сухи, предварително загряти буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: