Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Великденски Сладки с Мармалад

Великденски Сладки с Мармалад

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Великденски Сладки с Мармалад
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Тематични сладки с мармалад ще красят трапезата ни тази година"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • олио - 200 мл
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • брашно - около 500 г
  • мармалад - 150 г
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата, захарта, ванилиите и настърганата лимонова кора на ситно. На струя към тях при непрекъснато бъркане добавете олиото.

Накрая добавете смесените предварително кисело мляко и сода, разбъркайте.

На етапи добавяйте от пресятото брашно и бъркайте, докато е възможно, след което замесете меко тесто.

С по-вдлъбната чаена лъжичка оформете форми на половинки яйца, подредете ги в тава постлана с хартия за печене и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек златист цвят (пекат се бързо).

Слепете сладките две по две с мармалада и боядисате всяко яйчице с разредена сладкарска боя със студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: