Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Аше Пармантие (Hachis Parmentier)

Аше Пармантие (Hachis Parmentier)

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Аше Пармантие (Hachis Parmentier)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Френска рецепта за овчарски пай - опознайте световните кулинарни традиции заедно с нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 400 г от говеждо месо
  • лук - 1 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/2 китка (по желание)
  • яйца - 1 до 2 цели
  • несолено масло - 110 г
  • прясно мляко - 30 мл
  • индийско орехче
  • сол
  • чушка - 1 бр.
  • кашкавал - 150 г настърган Ементал или Витоша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете да готвите тази рецепта, уверете се, че имате всички необходими съставки.

Обелете картофите и ги варете в гореща вода за около 30 минути. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете малко олио в тигана и сложете лука да се запържи. Разбърквайте често.

Когато лукът стане полупрозрачен, изключете котлона и го оставете настрана.

Нарежете магданоза на ситно. Сложете в една купа каймата, нарязания магданоз, лука и яйцето. Поръсете със сол и черен пипер и комбинирайте всичките съставки.

След като се сварят картофите, ги изцедете. Намачкайте картофите.

Добавете маслото към картофеното пюре и горещото мляко. Комбинирайте добре до гладкост. Поръсете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Намазвате тавата с мазнина (може олио или разтопено масло по ваш избор).

Разстелете половината от картофената каша на дъното на тавата. Добавете каймата и направете още един слой с останалата каша.

Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета.

Загрейте фурната до 200°C, след това печете овчарския пай, докато повърхността стане хубаво златиста.

Когато стане готово, извадете го от фурната и сервирайте веднага запеканката с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: