Начин на приготвяне
Преди да започнете да готвите тази рецепта, уверете се, че имате всички необходими съставки.
Обелете картофите и ги варете в гореща вода за около 30 минути. Нарежете лука и чесъна на ситно. Сложете малко олио в тигана и сложете лука да се запържи. Разбърквайте често.
Когато лукът стане полупрозрачен, изключете котлона и го оставете настрана.
Нарежете магданоза на ситно. Сложете в една купа каймата, нарязания магданоз, лука и яйцето. Поръсете със сол и черен пипер и комбинирайте всичките съставки.
След като се сварят картофите, ги изцедете. Намачкайте картофите.
Добавете маслото към картофеното пюре и горещото мляко. Комбинирайте добре до гладкост. Поръсете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Намазвате тавата с мазнина (може олио или разтопено масло по ваш избор).
Разстелете половината от картофената каша на дъното на тавата. Добавете каймата и направете още един слой с останалата каша.
Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета.
Загрейте фурната до 200°C, след това печете овчарския пай, докато повърхността стане хубаво златиста.
Когато стане готово, извадете го от фурната и сервирайте веднага запеканката с кайма.