Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Овчарски Пай»Пармантие - овчарски пай по френски

Пармантие - овчарски пай по френски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пармантие - овчарски пай по френски1 / 2
13/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пай, както го готвят елегантните френски баби"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • мазнина - 100 г краве масло
  • прясно мляко - 300 мл или течна сметана
  • телешко месо - 400 г смляно
  • лук - 1 глава
  • сирене - 30 г Грюйер или Ементал
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и пригответе гъсто пюре, като добавите млякото или сметаната + 50 г масло. Подправете на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче.

В тиган загрейте около 30 г масло и запържете лука, след което добавете смляното месо. Бърка се около 6-7 минути, докато се запържи. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

Намажете с масло стените на подходяща тава за печене, изсипете месото и отгоре пюрето. Най-отгоре поръсете с настърганото сирене. Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
43
34
20
10
Дай твоята оценка: