Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Бабините бутер кифлички

Бабините бутер кифлички

Бабините бутер кифлички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
15/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
210 мин.
Порции
16
"Бутер кифличките на баба са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • мая - 1/2 пак. прясна
  • брашно - 4.5 ч.ч.
  • краве масло - 175 г ( на стайна температура)
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • плънката
  • мармалад
  • шоколад
  • фъстъчено масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете всички продукти за тестото без кравето масло.

Замесете меко тесто за кифлички.

Поставете го в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на 18 равни топки. Подредете деветте топки една върху друга, като всяка разточите на тънък лист, мажете с масло и покривате с другата разточена (последната не се маже).

Постъпете по същия начин и с останалите 9 топки. Ще получите 2 купчинки с по 9 кръгли листа.

Разточете ги по отделно на две големи кори. Разрежете на триъгълници, сложете плънка и завийте на кифличка.

Подредете бутер кифличките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние и оставете за 30 минути да втасат.

Намажете с разбития жълтък, олиото и прясното мляко. Поръсете бабините бутер кифлички с кристална захар и печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: