Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Бабините кифлички с локум

Бабините кифлички с локум

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Бабините кифлички с локум
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ей така баба ги правеше кифличките с локум"

Необходими Продукти

  • белтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 мл.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 5 г, суха
  • брашно - 280 г
  • жълтък - 1 бр.
  • сол - щипка
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко, изсипете сухата мая и около 60 - 80 г брашно, докато се образува гладка каша.

Оставете за 15 минути да се активира.

Добавете останалите продукти - белтък, олиото, щипката сол и брашното, докато се образува меко и нелепнещо тесто.

Оставете за около 30 минути да удвои обема си.

Разточете тестото на тънка и кръгла кора, нарежете на триъгълници (12 бр.).

В широката част поставете по 1 половинка локум и увийте на кифлички.

Наредете в тава и оставете да втасат пухкавите кифлички с локум.

Намажете с жълтък и изпечете бабините кифлички с локум на 180 градуса за 15 - 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: