Начин на приготвяне
Разбърквате сухата мая с 1 с.л. захар в хладка вода и 2 с.л. брашно. Когато бухне, сипете в средата на брашното, добавете яйцата, захар, олио, кора от лимон и с брашното се замесва средно меко тесто.
Намазва се пликче с олио, сложете тестото в него и го поставете в хладилника за една нощ. Сутринта извадете и оставете за 1 час да се отпусне.
Разделете тестото за кифли на две топки и всяка се точи на кора, която се нарязва на 10-12 триъгълника, зависи каква големина искате.
В широката част поставете по 1 ч.л. (непълна) течен шоколад и завивате на малки кифли. Може в горната част да направите два резреза за красота.
Наредете в тава върху хартия за печене и оставете още 10 минути на топло да бухнат.
Намажете с разбит жълтък, олио и прясно мляко, поръсете кристална захар.
Печете кифличките с шоколад в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути! Чудесна закуска.
Добър апетит с бабините кифлички с шоколад!