Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Цитрусови Великденски Котенца

Цитрусови Великденски Котенца

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Цитрусови Великденски Котенца
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • олио - 8 с.л.
  • лимони - кората на 1/2
  • портокали - кората на 1/2
  • брашно - около 600 г
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се слага в голяма купа. Добавят се амонячната сода и содата бикарбонат. Разбърква се да шупне млякото.

Добавят се яйцата, захарта и олиото. Разбърква се с лъжица. Портокалът и лимонът се измиват. Половината кора на всеки от плодовете се настъргва в сместа.

Добавя се брашно постепенно, като непрекъснато се разбърква. Когато се оформи тестото, се доомесва на ръка. Трябва да се получи средно меко тесто.

Оставя се в купата и се покрива. Оставя се да почине около 2 часа.

Подготвят се тави с хартия за печене или се намазняват. Започват да се правят малки топченца с тестото. Нареждат се в тавата през достатъчно разстояние, защото при печенето се надуват.

Използват се тъмни семена, каквито имате под ръка, за да се сложат като очички на сладките.

Фурната се включва а 180°C да загрее. С ножица се правят ушичките на котенцата, като се правят по два разреза зад главата, като леко се повдигат напред.

Пекат се великденските курабийки до зачервяване.

Цитрусовите великденски котета ще допаднат на всяко дете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: