Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Избелване на кокоши яйца за Великден

Избелване на кокоши яйца за Великден

редакция:
Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Избелване на кокоши яйца за Великден
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Ето как се избелват великденски яйца за по-наситен цвят след боядисване."

Необходими Продукти

  • оцет - 2 ч.ч. домашен
  • вода - 2 ч.ч.
  • яйца - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме домашните яйца и ги поставяме в подходяща тенджера. Заливаме ги с чашите оцет и студена вода. Ако нямате домашен оцет, можете да ползвате и такъв от магазина.

Слагаме на котлона да завират и засичаме 10-11 минути от слагането им. След като минат минутите и яйцата вече са сварени, под течаща, студена вода с помощта на грубата част от гъбичка ги изтъркваме.

Кафявите люспички падат и яйцата придобиват по-светъл и бял цвят.

Така избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване.

Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата.

Вижте също как се варят здрави яйца и разберете колко време издържат сварените яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: