Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Избелване на кокоши яйца за Великден

Избелване на кокоши яйца за Великден

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Избелване на кокоши яйца за Великден
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Ето как се избелват великденски яйца за по-наситен цвят след боядисване"

Необходими Продукти

  • оцет - 2 ч.ч. домашен
  • вода - 2 ч.ч.
  • яйца - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме домашните яйца и ги поставяме в подходяща тенджера. Заливаме ги с чашите оцет и студена вода. Ако нямате домашен оцет, можете да ползвате и такъв от магазина.

Слагаме на котлона да завират и засичаме 10-11 минути от слагането им. След като минат минутите и яйцата вече са сварени, под течаща, студена вода с помощта на грубата част от гъбичка ги изтъркваме.

Кафявите люспички падат и яйцата придобиват по-светъл и бял цвят.

Така избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване.

Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: