Начин на приготвяне
Подготвяме яйцата за варенето като ги изваждаме от хладилника още предния ден. Яйцата трябва да са със стайна температура.
В тенджера постиламе кърпа и нареждаме яйцата (аз използвах и пазарска мрежа от едно време за по-сигурно, защото в моята тенджера събрах 30 яйца).
Покриваме яйцата с вода. Прибавяме 2-3 с.л. сол и поне 1/2 к.ч. оцет. Варим на слаб котлон (аз варих на 3-та степен от 6 степенен котлон) 10 минути. През това време приготвяме боите за яйцата.
В купички се изсипват по 2 капсули от цвят, 1 с.л. оцет и 1 с.л. ракия. Доливат се с гореща вода.
Вече готовите яйца се вадят от тенджерата, в която са варени (още горещи) и се слагат в купичките с боите. Получават се много красиви великденски яйца.
Някои от яйцата оставяме да поизстинат. За тях приготвяме картинки от салфетки и ги украсяваме с техниката декупаж.
Боядисани великденски яйца със салфетки - чудни стават!