Любимия пълнен патладжан

Любимия пълнен патладжан

SibileSibile
Новак
5
14
13
19
19/04/2020
"Досега не сме срещали някой, който да успее да устои на тези пълнени патладжани - вие ще пробвате ли"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 524
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За любимите пълнени патладжани най-напред измиваме патладжаните, премахваме дръжката и режем на две по дължина. В тава поставяме хартия за печене, нареждаме лодките от патладжани и ги поливаме с малко олио.

Печем на 200 градуса за около 15-20 мин. до омекването на патладжана и хубав червен цвят.

Докато се пече, подготвяме плънката за патладжана: в тенджера с малко мазнина запържваме каймата (аз лично добавям и малко вода), докато се раздели на зрънца.

Добавяме ситно нарязания лук и чесън, разбъркваме постоянно до омекването им. Изсипваме доматите и оставяме да къкри, докато остане на мазнина.

Измитият ориз, подправките и водата (1ч.ч.) се добавят накрая. Когато заври, се спира котлона и се оставя да се досготви (когато оризът абсорбира течността).

Готовите патладжани се издълбават с лъжица. Сърцевината се накълцва на ситно и се разбърква с готовата плънка.

Патладжаните се пълнят с плънката, поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат във фурната до златиста коричка.

Да ви е вкусно с любимия пълнен патладжан!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар