Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с помощта на миксер, като добавите солта и захарта.
Последователно прибавете сиренето, разтопеното масло, млякото и маслото.
Прибавете постепенно царевичното брашно и бялото брашно заедно със содата и оцета. Разбъркайте до гъсто кексово тесто.
Изсипете сместа в намазнена тавичка, поръсена с брашно.
Изпечете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 25 минути.
Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко. Разбъркайте и полейте печивото. Допечете на горен реотан до златисто.
Преди поднасяне нарежете баницата на подходящи парчета.
По рецептата на Маргарита Димитрова.
Малаят (Румънска царевична баница) е готов.
Коментари