Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Лесна и вкусна дроб сарма

Лесна и вкусна дроб сарма

Лесна и вкусна дроб сарма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 2 ч.ч. (сварени)
  • зелен лук - 2 стръка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • пресен джоджен - 5 стръка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • бульон - 4 ч.ч.
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате дреболиите и ги нарязвате на дребно. Лука също нарязвате и го запържвате, после прибавяте нарязаните на ситно сварени дреболии.

Измивате ориза и пържите заедно докато стане прозрачен. Поръсвате с червения пипер, нарязания джоджен, сол и черния пипер.

Сипвате бульона, дроб сармата става по-вкусна, ако е със бульон, ако нямате, прибавете 4 ч.ч. вода и печете в умерена фурна.

Разбивате яйцата със млякото и когато поизври водата поливате отгоре.

Печете до зачервяване, сервирате топла с кисело мляко и пресен чесън.

Лесната и вкусна дроб сарма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: