Начин на приготвяне
Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, агнешки сърца) ги измивам със студена вода. Агнешкия черен дроб попарвам във вряща вода за 2–3 минути. Останалите дреболии (сърцето и белият дроб) ги сварявам в подсолена вода за около час. След това ги отцеждам и като изстинат, ги нарязвам на кубчета, а бульона запазвам.
Двата вида лук и гъбките, нарязани на кубчета, и ги слагам в дълбока тава с олио и ги запържвам. Добавям ориз, дреболиите, джоджен, девесил, магданоз, сол, черен и червен пипер. Наливам бульона разбърквам добре. Печем ястието с агнешко до извирането на водата на 160 градуса.
Заливката за нашата дроб сарма се приготвя, като прясното мляко се разбива с яйцата, брашното разтопеното масло, солта и щипката бял пипер. Сместа разпределям върху ястието и го допичам за още 15 минути Дроб сарма с гъби и вкусна заливка.