Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Салата Великденско зайче

Салата Великденско зайче

Салата Великденско зайче
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако искате да разнообразите традиционната салата, заложете на тази украса с великденско зайче"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 средна
  • краставици - 1/2 бр.
  • яйца - 2 бр. сварени
  • пресен лук - 1 стрък
  • магданоз - пресен
  • кълнове от леща - 4 - 5 бр.
  • домати - парчета за декор
  • черен пипер - зърна
  • моркови - парче за нос
  • кимион - за мустаци
  • сол
  • олио
  • ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По Великден сварени яйца бол, ето какво може да сътворите, за да имате ефектна и празнична зелена салата.

Нарязват се измити листа от маруля, краставица се обелва и нарязва на полумесеци, пресен лук на ситно.

Смесваме маруля, пресен лук, овкусяват се с подправките и поставяме в дълбока чиния. По периферията нареждаме краставички и малки кубчета червен домат.

От едното сварено яйце се нарязват две кръгче, едно за тяло, едно за глава на зайчето. От второто яйце се оформят ушите с два резена.

Забождат се зърна черен пипер за очи, малко парче морков за нос и кимионче за мустаци.

Поставя се две крачета и опашка. Отгоре се поставят листа пресен магданоз и кълнове от леща - готово.

Ефектна зелена салата за Великден! Поднесете с ракия и наздраве! Салатата Великденско зайче е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: