Начин на приготвяне
По Великден сварени яйца бол, ето какво може да сътворите, за да имате ефектна и празнична зелена салата.
Нарязват се измити листа от маруля, краставица се обелва и нарязва на полумесеци, пресен лук на ситно.
Смесваме маруля, пресен лук, овкусяват се с подправките и поставяме в дълбока чиния. По периферията нареждаме краставички и малки кубчета червен домат.
От едното сварено яйце се нарязват две кръгче, едно за тяло, едно за глава на зайчето. От второто яйце се оформят ушите с два резена.
Забождат се зърна черен пипер за очи, малко парче морков за нос и кимионче за мустаци.
Поставя се две крачета и опашка. Отгоре се поставят листа пресен магданоз и кълнове от леща - готово.
Ефектна зелена салата за Великден! Поднесете с ракия и наздраве! Салатата Великденско зайче е готова.