Начин на приготвяне
Заекът престоява едно денонощие в тенджера с оцет и вода. Измива се и се слага в тенджера с вряща вода, за да го припените.
Когато се свари го вадим от водата, разделяме месото на порции. Белим картофите и нарязваме на кубчета. Почистваме морковите и нарязваме на филийки. Лука го почистваме и го слагаме цял.
Чесъна също почистваме и слагаме целите скилидки. В гювеч слагаме малко мазнина, нареждаме месото и добавяме зеленчуците.
Добавете настърганите домати и чушките, нарязани на тънки парченца. Сложете червения пипер, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Добавете сол на вкус и залейте с вода.
Захлупете гювеча и гответе във фурна на 180 градуса до готовност. По желание може да добавите една супена лъжица брашно, размито с малко вода.