Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват, посоляват и се пюрират. Слагат се в средата на подходяща платовидна чиния, като се оформят във формата на гнездо (кръг). Магданозът се измива и нарязва на ситно. Слага се в средата на гнездото. Яйцата се сваряват и обелват. От тях се вземат само жълтъците.
Смесват се с крема сиренето. Те ще потрябват за приготвянето на пиленцата. Пиленцата може да се поставят в черупките от яйцата – за по-голям ефект. От сместа (крема сирене и жълтъци) се оформят топчици. Едната по-голяма – за тяло на пиленцето, а другата по-малка – за главичка.
За очичките използваме зърната черен пипер, а крилцата, човчиците и гребенчетата изрязваме от морков. Готовите пиленца нареждаме в гнездото. Отстрани декорираме с обелките от домат свити като розички.
Нареждаме калинките, които правим от домат като го разрежем на две. Правим разрез и през средата на половината, а с нож се надупчва на няколко места, където слагаме също зърна пипер – за точици и черна маслинка – за главичка.
Таралежчетата се приготвят от каймата. С леко намокрени пръсти моделираме телата и муцунките им. Очичките правим с помощта на зърна пипер, а бодличките са начупените на части и забити в каймата спагети. Готовите таралежи се пекат на 200 градуса, върху хартия за печене – до готовност. Аранжираме по вкус :)