Пълнено домашно зайче

Пълнено домашно зайче
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • за плънката
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр. големи
  • ориз 1 ч.ч.
  • подправки - по вкус
  • бира - 1 водна чаша
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаната глава лук. Прибавете морковите и гъбите, нарязани на дребно и запържете отново. Когато зеленчуците омекнат, прибавете ориза и малко вода. Овкусете с подправки по избор.

Гответе, докато оризът набъбне, след което свалете от котлона е напълнете зайчето. Зашийте, сложете в тава и залейте с 1 водна чаша вода и бирата. По желание може да ръснете и струйка олио.

Покрийте зайчето с фолио и печете 2 часа в загрята на 200 градуса фурна. Свалете фолиото, добавете картофките, при нужда долейте още вода и печете до готовност.

Източник: Елена Георгиева Гръчка от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: