Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко.
Сложете всички продукти в голяма дълбока купа и замесете меко тесто.
Покрийте с памучна кърпа и оставете за 2 часа да втаса.
Готовото козуначено тесто разделете на малки топки.
Всяка топчица раздърпайте с ръце на правоъгълник.
Сложете по една лъжичка мармалад в единия край и загънете с другата част. Затворете краищата.
Може да го направите с вилица или с ръце.
Пържете пухкавите понички на среден котлон в загрята мазнина от двете страни до готовност.
Извадете върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.
Поръсете козуначните понички с плънка с пудра захар и сервирайте.
Страхотна рецепта за понички!
Източник: Sashka Dimitrova