Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Пикантни царевични понички с плънка

Пикантни царевични понички с плънка

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598275
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пикантни царевични понички с плънка
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
29/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пикантни царевични понички за едно вкусно начало на перфектния ден"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 150 мл
  • минерална вода - 150 мл
  • царевично брашно - 150 г бяло (може и жълто или полента)
  • брашно - 150 г пшенично
  • пълнозърнесто брашно - 50 г
  • морска сол
  • зехтин - за пържене или свинска мас
  • чесън - 1 глава, нарязана на тънки пръстени
  • лют червен пипер - 1 бр. нарязан на ситно
  • пушен бекон - 4 филийки, нарязани на тънки пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер или телена бъркалка, добавете сол, мляко, смес от брашната, разредете с минерална вода и комбинирайте всичко.

С лъжица разбийте масата върху нагрятата мазнина, разпределете лука, бекона и червения пипер върху бъдещите солени понички, изчакайте долната страна да се запържи, обърнете и изпържете другата, пълнена страна.

Поничките трябва да покафенят добре.

Извадете пържените понички върху хартиена кърпа.

Сервирайте пикантни царевични понички с плънка със сирене, гъсто кисело мляко или напитка по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: