Начин на приготвяне
В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се кофичка захар и кофичка брашно. Разбива се добре.
Тестото за пандишпановия блат е готово.
Подготвя се намазнена и набрашнена тава. Сместа се изсипва в тавата и се изпича. Оставя се да изстине и се начупва на залци.
В тенджера с ненадраскващо дъно се сипва млякото. Добавя се маслото и се оставя да заври.
Добавя се захар на вкус. Разбърква се.
Добавят се ванилията и какаото. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка. Разбърква се до сгъстяване на крема.
Какаовият крем се оставя се леко да се охлади.
Добавят се залците блат. Разбърква се внимателно, за да не станат на трохи.
Сместа се сипва във форма за торта, като се разпределя равномерно. Оставя се да се охлади в хладилника.
По желание може и да се залее със разтопен шоколад или сметана, но торта Тигър е много вкусна и семпла.
Украсява се с орехчета, като може да се смелят и да се направи и по-фина украса, като надпис за рожден ден.