Начин на приготвяне
Сложете продуктите за блата в дълбока купа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Ако използвате бяла захар е добре да разбиете жълтъците и яйцето със захарта, за да може да даде обем на пая.
Аз съм приготвяла сладкиша и с изцяло разбита смес на ръка. Определено има разлика в пухкавостта.
Изсипете сместа за блата в правоъгълна тавичка с размери 30/15 сантиметра, а може и кръгла тава с диаметър 26 сантиметра.
Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.
След като блатът се изпече, го извадете от фурната и оставете да изстине.
Разбийте белтъците със захарта до твърди върхове.
Намажете изстиналият блат с мармалад, а отгоре намажете с разбитите белтъци.
Сложете за кратко тавата в топлата фурна, за да може да потъмнеят белтъците от топлината, която излъчва изстиващата фурна.
Аз ги шприцовах белтъчната смес с пош отгоре, а след това обгорих с горелка.
Разрежете на равни части и сервирайте.
Маргарет тигър паят е готов.