Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Маргарет тигър пай

Маргарет тигър пай

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168110
Маргарет тигър пай
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
29/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Още от сутринта започваме с този пай, за да ни бъде целият ден сладък"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар от фурми - 150 грама
  • кисело мляко - 150 грама
  • олио - 150 милилитра
  • бяло брашно - 300 грама
  • бакпулвер - 10 грама
  • за отгоре
  • мармалад - 200 грама (по избор)
  • белтъци - 4 бр.
  • захар от фурми - 8 с.л. (Passiflora)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете продуктите за блата в дълбока купа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Ако използвате бяла захар е добре да разбиете жълтъците и яйцето със захарта, за да може да даде обем на пая.

Аз съм приготвяла сладкиша и с изцяло разбита смес на ръка. Определено има разлика в пухкавостта.

Изсипете сместа за блата в правоъгълна тавичка с размери 30/15 сантиметра, а може и кръгла тава с диаметър 26 сантиметра.

Печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш.

След като блатът се изпече, го извадете от фурната и оставете да изстине.

Разбийте белтъците със захарта до твърди върхове.

Намажете изстиналият блат с мармалад, а отгоре намажете с разбитите белтъци.

Сложете за кратко тавата в топлата фурна, за да може да потъмнеят белтъците от топлината, която излъчва изстиващата фурна.

Аз ги шприцовах белтъчната смес с пош отгоре, а след това обгорих с горелка.

Разрежете на равни части и сервирайте.

Маргарет тигър паят е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: