Начин на приготвяне
Чаената чаша да бъде малка.
Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер. Добавяте олиото, киселото мляко и отново разбивате. Пресявате брашното заедно с ванилията и бакпулвера.
Малко по малко i при непрекъснато разбиване добавете сместа с брашното към течната смес и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Намажете форма на заек с олио и набрашнете.
Изсипете сместа за великденския сладкиш във формата и печете в предварително загрята на 160°C фурна за около 30-40 минути.
Пробвате дали кексът е изпечен, като го бучнете с дървено шишче.
Имате уникален кекс Великденски заек, който радва малки и големи.
Коментари
За първи път работя с подобни форми и не знам дали е нещо нормално, но сместа леко ми се разтече. Все пак взех тавичка и подложих хартия за печене, та се надявам всичко да бъде наред.