Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете киселото мляко със содата, разтопеното масло, олиото, ароматите /джинджифил, лимонова настъргана кора, ванилия/ и брашното.
Разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.
Сложете хартиените капсули за мъфини в гнездата за мъфини. Сложете във всяка по една пълна супена лъжица от сместа /трябва да се напълнят до половината/.
Изпечете в предварително загрята фурна до порозовяване. Охладете.
Разбийте сметаната с прясното мляко до гъст крем. Шприцовайте от сместа върху всеки мъфин.
Настържете портокаловата и лимоновата кори на тънки нишки.
Загрейте 1 ч.ч. вода, добавете коричките и захарта и варете, докато течността се изпари.
Охладете и гарнирайте с корички върху сметановия крем.
Най-отгоре завършете с шоколадова фигурка /зайчета, яйчица/.
Великденските мъфини са готови.
Коментари