Чироз от цаца

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
83
263
176
75
1
22/04/2020
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 500 г
  • оцет - 200 мл
  • сол - 150 - 200 г
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.

Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.

Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.

След 24 часа цацата се измива от солта и се залива с оцет, така че да се покрие.

Ако има нужда се долива още малко оцет, така че рибата да е напълно покрита.

Оставя се в оцета за 12 часа в хладилник, след това отново се изплаква и се нанизва на шишчета или връв, като се оставя разстояние между отделните рибки.

Шишчетата с риба се сушат на проветриво място, например на балкона за 3-4 дни, след което са готови за консумация.

Готовият чироз се съхранява в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар