Пиле със сирене и лимон

Дани Моллова
Дани Моллова
Новак
01/09/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 097
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и целината се нарязват на кубчета и се слагат в тава. Овкусяват се със сол, черен пипер и 1-2 с.л. зехтин. Маслото се разтопява и се смесва с рендосаното сирене.

Пълним пилето от вътре с резени лимони и 4-5 пресовани скилидки чесън. Добавяме и клонките мащерка. Останалия чесън се нарязва на ситно и се добавя към лука и целината. Наливаме малко от маслото със сирене в пилето, а с остатъка обилно го поливаме от всички страни.

Опитваме се да налеем достатъчно количество от маслената смес под кожата на пилето за да стане по-крехко. Поставяме пилето върху канапе от зеленчуци с гърдите нагоре и печем в предаварително загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути. Обръщаме го и печем още 30 минути.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар