Начин на приготвяне
Почистеното и измито пиле натриваме със сока от ½ лимон, посоляваме, поръсваме с черен пипер.
Поставяме в малка тенджера и изтискваме втората половинка на лимона в коремната кухина.
Заливаме пилето с вряла вода докато се покрие, прибавяме нарязания морков, целината и нарязания лук. Варим на тих огън до омекване.
Изваждаме пилето и го държим на топло във фурната.
Нарязваме на парченца гъбите и ги изпържваме с масло, заливаме със чаша от бульона от варенето на пилето, добавяме шерито.
Попарваме и обелваме бадемите и ги смесваме с гъбите.
Към сметаната прибавяме яйцето и разбиваме като добавяме малко от горещия бульон.
Съединяваме с гъбената смес, разбъркваме и заливаме пилето вече нарязано на порции.