Пиле със сирене и лимон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пиле със сирене и лимон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • картофи - 1 бр. по желание
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • мащерка - 4 клонки прясна
  • масло - 100 г
  • сирене - 50 г твърдо
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и целината се нарязват на кубчета и се слагат в тава. Овкусяват се със сол, черен пипер и 1-2 с.л. зехтин. Маслото се разтопява и се смесва с рендосаното сирене.

Пълним пилето от вътре с резени лимони и 4-5 пресовани скилидки чесън. Добавяме и клонките мащерка. Останалия чесън се нарязва на ситно и се добавя към лука и целината. Наливаме малко от маслото със сирене в пилето, а с остатъка обилно го поливаме от всички страни.

Опитваме се да налеем достатъчно количество от маслената смес под кожата на пилето за да стане по-крехко. Поставяме пилето върху канапе от зеленчуци с гърдите нагоре и печем в предаварително загрята на 180 градуса фурна за около 45-50 минути. Обръщаме го и печем още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: