Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени медени свински пържоли

Печени медени свински пържоли

Печени медени свински пържоли
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Апетитни медени свински пържолки, с които храним цялата къща"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • мед - 60 г
  • горчица - 1 с.л. на зърна
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • червени картофи - 300 г бейби
  • моркови - 3 бр. големи /обелени, нарязани на едро/
  • пащърнак - 4 бр. малки /обелени, разполовени по дължина/
  • червен лук - 1 глава /нарязан на резени/
  • мащерка - няколко малки стръка
  • грах - 120 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете голяма дълбока тава с хартия за печене.

Поставете месото в средно голяма купа с половината от меда, половината от горчицата и половината от соса Уорчестър. Покрийте добре месото.

Смесете картофите, морковите, пащърнака, лука и мащерката в голяма купа с останалите мед, горчица и сос Уорчестър. Изсипете в тавата.

Загрейте голям тиган на силен огън. Напръскайте със зехтин. Гответе месото за една минута от всички страни или докато покафенее.

Сложете маринованите свински пържоли върху зеленчуците в тавата.

Печете, обръщайки от време на време, докато зеленчуците омекнат.

Поръсете с граха. Печете още 5 минути. Покрийте пържолите с фолио. Оставете за 5 минути да почине.

Чудни печени медени свински пържоли за цялото семейство!

Източник: Виолина Минкова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: