Свински пържоли с чесън

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свински пържоли с чесън
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Крехки пържоли с неустоим аромат, които направо се топят в устата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли без кости 750 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват с дървено чукче, леко се нарязва повърхността им, посоляват се, поръсват се с черен пипер, потапят се в брашно и се изпържват.

Изваждат се в чиния, а в мазнината се запържва леко с начукания чесън.

Пържолите се връщат, заливат се с 1/2 чашка вода, похлупват се и се задушават на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусни пържолки ,а в добавка с чесънче и подправки са направо страхотни !
31.05.2016 09:22
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Комбинацията от чесън и черен пипер придава невероятен вкус на пържолите, а запечатани с брашно и задушени след това стават наистина много крехки и сочни!
30.05.2016 19:05