Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пиде»Пълнени лодки с кайма, лук, яйца и моцарела

Пълнени лодки с кайма, лук, яйца и моцарела

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Пълнени лодки с кайма, лук, яйца и моцарела
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Готови ли сте да поплувате в морето на вкусовете с тези пълнени лодки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 30 мл хладко
  • краве масло - 60 г разтопено и охладено
  • За плънката
  • кайма - 500 г
  • жълт лук - 3 глави
  • червен лук - 2 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • домашна лютеница - 8 с.л.
  • яйца - 8 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете 300 г брашно в дълбока купа. По средата направете кладенче и изсипете хладкото прясно мляко и маслото. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавете останалото брашно и омесете меко тесто.

Готовото тесто поставете в намазана с мазнина купа, покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса за 2 часа.

Докато тестото втаса, пригответе плънката. Нарежете лука на средно дебели полумесеци. Задушете го в тиган със зехтин, овкусете го с щипка сол и червен пипер.

Извадете лука от тигана, когато омекне, и стане златист. В същия тиган поставете каймата и я запържете, докато се сготви.

Към края прибавете подправките. Прибавете запържения лук и ги разбъркайте заедно. Махнете тигана от котлона.

Оставете плънката да изстине, преди да я използвате.

Когато тестото втаса, го разделете на 8 равни части. От всяка част оформете лодчици и ги подредете върху две тави, покрити с хартия за печене.

Намажете дъното на всяка лодчица с една лъжица лютеница, поставете от плънката и сложете късче моцарела. Ръбовете на тестото намажете с предварително разбит жълтък.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете лодките 10 минути и извадете тавата от фурната.

По средата на всяка лодчица върху плънката чукнете по едно яйце.

По желание може да сложите две резенчета шпек в двата края на тези пидета.

Върнете тавата с пълнените питки във фурната и печете, докато тестото стане приятно златисто.

Вашите пълнени лодки с кайма, лук, яйца и моцарела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: