Начин на приготвяне
Нарязвам патладжаните на две. Правя прорези по диагонал. Посолявам ги и ги оставям в малко вода за 15 минути да си пуснат горчивия сок.
След това ги издълбавам. Поставям в намазнена тавичка във фурната, да се пекат на 180 °C, докато леко омекнат.
Издълбаната част от патладжана я нарязвам на ситно. Задушавам в тиган лука и настърганият морков до омекване, след това добавям каймата, а после и патладжана.
Запържвам отново и заливам с доматения сос. Овкусявам със сол и черен пипер и малко пушен червен пипер.
Вадя лодките патладжан от фурната. Слагам в тях плънката и връщам да се пекат до готовност.
Накрая поръсвам с настъргана моцарела и запичам само отгоре за кратко пълнени патладжан с кайма и моцарела.
Вижте и как да сготвите патладжани по италиански.