Тиквички с нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тиквички с нахут
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Постно, вкусно и много лесно за приготвяне - ето ви три основателни причини да опитате тази гозба още днес"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • тиквички - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • нахут - 1 консерва
  • червен пипер
  • чили
  • черен пипер - млян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а тиквичките се обелват и нарязват на кубчета.

В сгорещено олио се запържват лукът и чесънът, след което се добавят и тиквичките. Оставят се няколко минути с похлупак да се задушат.

Прибавя се доматеното пюре и се разбърква добре. Налива се съвсем малко вода колкото да не залепват.

Когато тиквичките са почти готови, се добавя нахутът и се овкусява. Оставя се още малко до пълната готовност на тиквичките.

Готовото ястие може да се яде самостоятелно или да се сервира с картофи на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: