Моето еластично тесто за фокачи и пици

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
147
643
323
230
3
23/04/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 800 г бяло
  • грис - 100 г пшеничен
  • мая за хляб - 1/2 кубче
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 500
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 150 мл топла вода заедно със захарта и една лъжица от брашното. Оставя се 20 минути да шупне маята.

Брашното, грисът и солта се сипват в дълбока купа и хубаво се разбъркват.

Оформя се кладенче в средата и се добавя шупналата мая и останалата топла вода, както и олиото.

Замесва се меко и нелепнещо тесто, като е възможно количеството на брашното да е малко повече или по-малко, тестото си показва.

Замесеното тесто се разделя на топки, които се нареждат в набрашнена и поръсена с грис тава на разстояние една от друга и се оставят да втасат 2 часа.

След като втаса тестото за фокачи и пици е готово за оформяне на вкусни пици и ароматни фокачи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар