Начин на приготвяне
За тази вкусна мусака с пилешко измийте пилешките гърди и ги смелете на кайма.
Нарежете зеленчуците на дребно (без картофите) и ги запържете в тенджера с малко мазнина.
Добавете каймата и посолете. Пържете, докато промени цвета си. Добавете картофите, нарязани на малки кубчета, а след пет минути - доматеното пюре и червения пипер.
Налейте вода, колкото да покрие продуктите и изчакайте да заври. Добавете останалите подправки. Прехвърлете в тавичка за печене.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете мусаката до извиране на водата, но да не е напълно.
Направете заливката, като сложите в купа киселото мляко, яйцата, брашното и содата. Разбъркайте с тел.
Излейте заливката за мусаката в тавата, поръсете с кашкавала и върнете във фурната.
Печете мусаката с пилешки гърди до приятен златист загар.