Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с пилешки гърди

Мусака с пилешки гърди

Мусака с пилешки гърди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
24/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • за заливката
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна мусака с пилешко измийте пилешките гърди и ги смелете на кайма.

Нарежете зеленчуците на дребно (без картофите) и ги запържете в тенджера с малко мазнина.

Добавете каймата и посолете. Пържете, докато промени цвета си. Добавете картофите, нарязани на малки кубчета, а след пет минути - доматеното пюре и червения пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите и изчакайте да заври. Добавете останалите подправки. Прехвърлете в тавичка за печене.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете мусаката до извиране на водата, но да не е напълно.

Направете заливката, като сложите в купа киселото мляко, яйцата, брашното и содата. Разбъркайте с тел.

Излейте заливката за мусаката в тавата, поръсете с кашкавала и върнете във фурната.

Печете мусаката с пилешки гърди до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: